TweedeDivisie.org

TweedeDivisie.org is de opvolger van Topklasser.nl. De Topklasse is in 2010 opgericht, toen werden de beste amateurvoetbalclubs uit de Zaterdag en Zondag Hoofdklasse samengebracht in de Topklasse Zaterdag en Zondag. De 32 grootste amateurclubs streden jaarlijks om de landstitel. De competitie was tevens ontstaan om een doorstroming te krijgen tussen het betaalde voetbal en het amateurvoetbal. Uiteindelijk moest er een perfecte piramide ontstaan waarbij de kampioenen van de Topklasse promoveren naar de Eerste Divisie, maar het liep anders.

Nieuwe voetbalpiramide

De clubs uit de Topklasse bleken niet happig om te promoveren en maakten dan ook geen gebruik van het promotierecht. De KNVB heeft dan ook ingegrepen en een nieuwe voetbalpiramide uitgerold. Vanaf 2016-2017 is er een Tweede Divisie in het leven geroepen. De beste zeven clubs uit de Topklasse Zaterdag en de beste zeven clubs uit de Topklasse zijn aangevuld met vier beloftenploegen. Door het ingevoerde licentiesysteem komt er nu een verplichte promotie naar het betaalde voetbal. De Topklasse is omgedoopt naar Derde Divisie, waardoor ook wij mee zijn gegaan met de tijd.

Op de voet gevolgd

Op TweedeDivisie.org wordt de competitie op de voet gevolgd en is er tevens volop aandacht voor de Derde Divisie. Zowel met dagelijks nieuws, verslagen, klassementen, uitslagen en statistieken. Daarnaast heeft iedere club zijn eigen pagina waar alle relevante informatie terug te vinden is. Ook wordt er een overzichtelijk transferoverzicht en een trainerscarrousel bijgehouden.

Bezoek TweedeDivisie.org