De Gooi- en Eemlander

De Gooi- en Eemlander is een regionale Nederlandse krant in ’t Gooi (Bussum, Naarden, Laren, Huizen) en Eemland (Baarn, Spakenburg, Soest) met als centrum Hilversum. De krant verscheen voor het eerst in 1923 als opvolger van Gooische Nieuwsblad, opgericht in 1871. Tot 1996 bleef de krant zelfstandig. daarna is de Gooi- en Eemlander opgegaan bij de Telegraaf. Sinds 2004 verschijnt de krant als ochtendblad en sinds april 2013 is er de stap gemaakt naar tabloid.

Sportredactie

Sinds 2005 maakt Lex Bird op freelancebasis deel uit van de sportredactie van de Gooi- en Eemlander. Dit begon als medewerker voor de wekelijkse handbaloverzichten. Al snel kwam hier ook het verslaan van wedstrijden bij, met als debuut FC Rijnvogels – Zuidvogels. Dit groeide vervolgens gestaag uit naar een steeds grotere rol.

Uitgebreid pakket aan sport

Inmiddels is er een zeer uitgebreid pakket aan sporten. Zo is Lex Bird de vaste clubwatchter van HCAW. De honkballers uit Bussum spelen al jaren in de hoogste afdeling in Nederland. Daarnaast verzorgt Lex Bird ook de bijdragen over het zaalvoetbal, verschijnen er geregeld wedstrijdverslagen van regionale voetbalwedstrijden en coördineert Lex Bird de voetbalredactie. In het verleden zijn ook sporten als onder meer handbal, tennis, hockey en wielrennen belicht.

Bekijk ook de website van de Gooi- en Eemlander.